Zasluga za recept za testenine z blitvo in “parmezanom” gre prijateljici Mini, ki mi je predstavila odličen t. i. parmezan za reveže ali Poor Man’s Parmesan. (Mimogrede, Mina je razvila tudi recept za domiselno juho iz čičerikine moke.)

Parmezan lahko uporabite pri kateri koli jedi, a še posebej zasije pri tako preprostih jedeh, kot so testenine z blitvo. Gre za izjemno hitro in preprosto kosilo, ki je narejeno v 15 minutah. Res, kar nastavite štoparico in preverite!

Testenine z blitvo in parmezanom za reveže

Odličen recept za hitro in preprosto kosilo. Testenine z blitvo, listi rdeče pese in parmezanom, pripravljenim iz drobtin.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
testenine_recept_extraveganza
priprava: 5 min
kuha ali peka: 10 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 15 min
št. porcij: po želji

Sestavine

  • blitva
  • listi rdeče pese
  • česen
  • sol, limonin sok
  • olivno olje
  • testenine (najbolje linguine)

PARMEZAN ZA REVEŽE

  • drobtine (najbolje domače)
  • olivno olje
  • česen v prahu, sol, črni poper
  • kvasni kosmiči (poljubno)

Preverite tudi recept za domače skutne njoke, kjer boste našli tudi navodila za pripravo domače mandljeve skute.

Postopek

  1. Blitvo in liste rdeče pese drobno narežemo in jih blanširamo – za par sekund damo liste v vrelo vodo, takoj zatem pa v ledeno vodo, da ohranimo zeleno barvo.
  2. Odcedimo in začinimo s soljo, česnom, limonim sokom in olivnim oljem.
  3. Medtem ko kuhamo testenine, pripravimo še “parmezan”. Na olivnem olju popražimo drobtine, dodamo jim mlet česen, sol in črni poper. Za nekoliko bolj sirast okus, lahko dodate še malo kvasnih kosmičev.
  4. Kuhane testenine premešajte z blitvo in pred serviranjem potresite s “parmezanom”.

Odkrijte recept za domače testenine brez jajc. Preprost recept, primeren tudi za prvo pripravo domačih testenin.