lajfstajl

Izvor in sestava oreha

Na Najini domačiji raste več kot 110 dreves orehov. Zato sva ob nakupu posestva najprej pobrskala za knjigami o orehu, da sva spoznala njegove lastnosti, sestavo pa tudi izvor oreha. Veste, od kje izvira oreh? Ali pa kje raste najmogočnejši oreh v Sloveniji in koliko je star?

extra

Recept za Snickers rezine

Sočna sladica za vse ljubitelje čokolade in arašidov. Preizkusite enostaven recept, ki je primeren tudi za začetnike.

extra

Kako narava vpliva na mentalne sposobnosti in zdravje otrok?

Vse znanstvene študije ugotavljajo izjemno velik, pozitiven vpliv na zdravje otrok in odraslih. Kako narava vpliva na odraščajoče otroke ter kakšen vpliv ima narava na razvoj vedenja in čustev pri otrocih? Kako vzgajamo nove naravovarstvenike in okoljevarstvenike? Preverite v članku.

intervjuji

Miroljubni kmet Milan Rus: ekološko kmetovanje je danes modna muha

Milan Rus je ekološki etični kmet, ki v vasi Mota na obronku občine Ljutomer deluje po vzoru miroljubnega kmetijstva. Na družinski kmetiji Mir Grünt skrbi za ekološko in etično pridelavo (polnovredne) hrane – od zrna, moke, zdroba, kaše do olja. Je vegan, ki z veliko ljubezni in spoštovanjem do zemlje ustvarja boljši svet in poskuša po najboljših močeh živeti trajnosten način življenja.

extra

Bounty – enostaven recept

Hiter in enostaven recept za odlično sladico, v kateri bodo še posebej uživali ljubitelji kokosa in čokolade.

lajfstajl

7 prednosti življenja v naravi v primerjavi z mestom

V mestnem vrvežu težko ustvarimo tišino in še težje podoživimo umirjenost narave. Nasprotno pa življenje v naravi omogoča, da iz umirjenosti in tišine kadar koli skočimo v mestni hrup. Če si to zaželimo, seveda. Preverite 7 prednosti življenja v naravi.

rekreacija

Kaj moramo vedeti o debelosti?

Epidemija debelosti je ena večjih težav zdravstvenega sistema v razvitem svetu. Je najpogostejša kronična presnovna bolezen, ki vpliva na razvoj drugih bolezni. Kaj je debelost in kako jo premagamo?

alternativna medicina

Zdravilna tavžentroža – recept za žganje, grenčico in čaj

Ena najbolj znanih rastlin iz ljudskega zdravilstva je gotovo tavžentroža. Zdravilna rastlina, ki je uporabna v širokem naboru lajšanja in odpravljanja težav, ima zelo bogato zgodovino. Preverite recepte iz zdravilne rastline tavžentrože: za žganje, grenčico in čaj ter čajne mešanice.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.