otroci in gibanje

extra

Vpliv elektronskih naprav in spletnih vsebin na razvoj otrok

Pretirana uporaba elektronskih naprav in spletnih vsebin lahko škoduje zdravju in razvoju otrok. Nepravilna raba in pomanjkanje starševske skrbi pa lahko vodi v zasvojenost in ključno zaznamuje otroke. Preverite opozorila strokovnjakov.

extra

Koliko spanja potrebuje vaš otrok za normalen razvoj

Premalo spanja ima lahko resne posledice za telesni in čustveni razvoj otroka. Vpliva pa tudi na učni uspeh in na to, kako se bo otrok znašel v družbi in med svojimi vrstniki. Zato je pomembno, da smo kot starši ali skrbniki pozorni, da je otrok deležen dovolj kvalitetnega spanja na noč. Preverite, koliko spanja potrebuje vaš otrok in kaj vpliva na kvaliteto spanca.

extra

Koliko gibanja in spanja potrebujejo otroci do 5. leta starosti

Prva leta otrokovega razvoja so najpomembnejša, saj se v teh letih otrok razvija tako telesno kot čustveno in duševno. Prav gibanje in spanec pa sta zelo pomembna za otrokov razvoj. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča, koliko gibanja in spanja potrebujejo otroci do 5. leta starosti. Preverite!

extra

Škodljivost elektronskih naprav pri razvoju otrok in mladostnikov

Današnji otroci so prva generacija, ki je od otroštva obdana z elektronskimi napravami. Prve študije kažejo, da elektronske naprave imajo vpliv na razvoj otrok in mladostnikov, ta vpliv pa ni pozitiven. Preverite, kaj priporočajo strokovnjaki glede uporabe elektronskih naprav pri otrocih in mladostnikih.

extra

Otroci in narava – pomen preživljanja časa v naravi

Svet narave moramo spet približati otrokom, saj narava bogati in ponuja neomejene možnosti za učenje. Je naša učiteljica in hkrati zdravilka, otrokom pa prinaša obilo možnosti za igro in krepi njihov odnos do okolja.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.