Naj vas enostavnost tega recepta ne zmede – veganska bučna juha je enkratnega in polnega okusa, čeprav vsebuje samo 3 ključne sestavine. Hokaido buča ji daje kremno teksturo, da ne boste pogrešali smetane za kuhanje ali krompirja, s katerima ponavadi gostimo kremne juhe.
Po želji lahko dodate tudi druge začimbe (npr. curry mešanico ali suha zelišča), vendar sem prepričana, da vas bo očarala tudi v svoji najosnovnejši izvedbi.
Veganska kremna juha iz hokaido buč
Sestavine
- 1 srednje velika hokaida buča
- 1 večja čebula
- sol ali jušna kocka
- olje (lahko tudi izpustite)
- voda
Preverite tudi Klarin (aka Curryandlove) inovativni recept za veganski sir iz buče, ki ga lahko uporabite v quessadillah ali čisto po svoje.
Postopek
- Bučo operite in narežite na manjše kocke. Ni je potrebno lupiti, saj se bo med kuhanjem zmehčala.
- Čebulo drobno sesekljajte in popražite na malo olja (ali malo vode), da postekleni. Dodajte narezano bučo in kakšnih 5 minut pražite (če želite, lahko rezine buče najprej spečete tudi v pečici).
- Dodajte vodo (toliko, da malce prekrije bučo), zavrite in kuhajte kakšnih 15 minut. Dodajte sol ali zelenjavno jušno kocko.
- Spasirajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Za idejo, s čim lahko juho okrasite pred serviranjem, pokukajte v namige pod receptom.
Recept za vegansko bučno juho je tako preprost, da ga lahko pripravite v sodelovanju z najmlajšimi člani družine. Odkrijte tudi ostale domiselne načine, kako lahko otrokom približate zelenjavo.
Opombe in namigi
Jaz bučno juho po tem receptu najraje postrežem z žličko domačega kokosovega jogurta, malo sesekljanega timijana in ščepcem sveže zdrobljenega roza popra.