Ko se začnejo poleti paprike barvati rdeče, je čas za veganski namaz iz pečenih paprik. Za ekstra kremasto teksturo smo paprikam dodali še sončična semena, okus pa popestrili z izbranimi začimbami – od dimljene paprike do kvasnih kosmičev. 

Uporabite ga lahko samega na kruhu, v sendvičih ali za libanonsko pojedino z različnimi mezami. Namaz pa si lahko privoščite tudi kot pomako za domače prigrizke (npr. preproste brezglutenske krekerje s kvinojo in semeni).

Veganski namaz iz pečenih paprik in sončničnih semen

Hitro pripravljen, še hitreje pojeden! Okusen in enostaven namaz s pečenimi paprikami, sončničnimi semeni in izbranimi začimbami, s katerim lahko popestrite katero koli malico ali zajtrk.
Avtorstvo: Edita Čelofiga
Recept za veganski namaz iz pečenih paprik in sončičnih semen
priprava: 10 min
kuha ali peka: 10 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 20 min
št. porcij: Skledica namaza
vegansko enostavno

Sestavine

  • 2 večji rdeči papriki
  • 1 skodelico popraženih sončničnih semen
  • ½ žličke dimljene paprike v prahu
  • 1 sesekljan strok česna
  • 2 do 3 žlice limoninega soka
  • 1 zvrhano žlico kvasnih kosmičev
  • 1 žlica olivnega olja
  • ščepec čilija, sol, poper

Postopek

  1. Paprike operete in odstranite semena. Narežete na rezine in popečete v ponvi (ali v pečici). Proti koncu dodajte sesekljan česen in malo soli.
  2. Popražena sončnična semena lahko najprej zmeljete posebej (če imate zmogljiv blender, lahko ta korak izpustite).
  3. Vse sestavine nato zmeljite v blenderju.