Linške oči so eden izmed najbolj priljubljenih receptov za veganske piškote. Pripravljeni so lahko izjemno hitro, potrebujete le preverjen recept za testo (sledi spodaj) in slastno domačo marelično marmelado.
Recept je prilagojen za približno 16 piškotov, prepričana pa sem, da ga boste naslednjič podvojili, saj so krhke veganske linške oči klasičen recept, ki navduši prav vsakogar. Tako zahtevne okuševalce kot tudi spretne chefe, ki iščejo hiter in enostaven recept za veganske piškote.
Veganske linške oči

Sestavine
- ¾ skodelice margarine (na sobni temperaturi)
- ½ skodelice sladkorja
- 1 ½ skodelice bele pšenične moke
- ¾ skodelice mletih blanširanih mandljev
- 1 ČŽ naribane pomarančne lupinice
- sredica 1 vaniljevega stroka
- ščepec soli
- sladkor v prahu za posip
- marmelada za premaz
Preverite tudi recept za odlično vegansko skutno pecivo – lahko ga pripravite z domačo mandljevo skuto ali domačo rikoto iz indijskih oreščkov.
Postopek
- Predgrejte pečico na 180 °C.
- Zmehčano margarino, sladkor, vaniljo in pomarančno lupinico dobro stepite z mešalnikom.
- V drugi skledi zmešajte mandlje, moko in sol. Dodajte k stepeni margarini in z mešalnikom premešajte.
- Maso z rokami oblikujte v kroglo (nikakor pa ne gnetite), razdelite na pol, zavijte in postavite za 1 uro v hladilnik.
- Testo razvaljajte na debelino 0,5 cm, izrežite piškote.
- Pecite v pečici – 10 min na 180 °C.
- Pečene piškote ohladite, namažite z marmelado in posujte s sladkorjem v prahu.
Imate radi preproste sladice, ki ne potrebujejo veliko sestavin ali časa za pripravo? Preverite tudi recept za vegansko čokoladno-kokosovo torto iz samo 4 sestavin.