šport

lajfstajl

Kako družbeni mediji krojijo iskrenost v naši družbi

Kakšen vpliv imajo družbena omrežja na samopodobo posameznikov in kako družbeni mediji vplivajo na družbo? Mlajše in starejše generacije so svoje življenje (deloma) preselile tudi na splet. Kakšni so njihovi motivi in vzgibi? Preverite v članku.

extra

Kako do zdravih in močnih kosti?

Ena od skrivnosti do zdravih in močnih kosti v starosti je dovolj telesne aktivnosti v mladosti. Če imate ob tem še uravnoteženo, zdravo prehrano, ste telesu skoraj zagotovili dovolj spodbud za zdrave kosti. Preverite, na kakšen način se izogniti osteoporozi ali zmanjšati njene učinke.

rekreacija

Kaj moramo vedeti o debelosti?

Epidemija debelosti je ena večjih težav zdravstvenega sistema v razvitem svetu. Je najpogostejša kronična presnovna bolezen, ki vpliva na razvoj drugih bolezni. Kaj je debelost in kako jo premagamo?

extra

Prekomerno sedenje: nasveti za odpravo škodljivosti

Nikoli še ni bilo na svetu tako malo telesno aktivnih kot danes. Prekomerno sedenje je preraslo domače udobje in delovne naloge, ko je postalo slaba navada. Življenjski slog. Kako se spopasti s sedenjem? Preprosto! Z aktivnostjo in gibanjem.

extra

Znanstveniki potrdili: koliko gibanja, če veliko sedite

Dobro so znane negativne posledice prekomernega sedenja za zdravje. Sedenje je postalo življenjski slog, ki v velikem obsegu bremeni javno zdravje. Preverite, koliko gibanja priporoča znanost, če veliko sedite.

extra

Že 12 minut vadbe ima velike koristi za zdravje

Vsi vemo, da ima vadba pozitiven vpliv na naše zdravje in splošno počutje. Vadba oziroma gibanje pa sta izjemno učinkovita tudi v boju s sodobnimi boleznimi. Zadnja raziskava kaže, da lahko že kratkotrajna vadba vpliva na metabolite v krvi, ki vplivajo na razvoj bolezni. Preverite!

extra

3 razlogi, zakaj bi morali športniki vaditi jogo

Joga ima znanstveno dokazane koristi na naše zdravje, zato postaja vedno bolj priljubljena aktivnost. Kateri pa so 3 ključni razlogi, da se v programih in načrtih športnih trenerjev vse pogosteje najde mesto tudi za jogo? Preverite prednosti, ki jih joga prinaša športnikom.

extraveganza energijski geli recept cover
extra

Zdravi energijski geli à la domača kuhna

Izognite se visokim stroškom in neznanim sestavinam v kupljenih energijskih gelih. Naredite si svoj energijski gel kar doma – iz samo 3 sestavin in v samo nekaj minutah.

extraveganza-veganski-proteini-1
extra

Veganski proteini – dodatni recepti

Odkrijte dodatne recepte za domače veganske proteine. 3 recepti za izboljšavo okusa osnovne mešanice + 2 recepta za zdravi sladici z domačimi veganskimi proteini.

Odkupimo star les

Kupimo stare osončene deske z gospodarskih objektov!

Deske morajo biti vsaj 2 m dolge, vsaj 2 cm debele in vsaj 12 cm široke.

Plačilo takoj v gotovini!

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.