Splošni pogoji uporabe spletne strani

1. Spletna stran in splošne določbe

Lastnik in administrator spletne strani najinadomacija.si in vseh morebitnih podstrani te spletne strani (»Spletna stran«) je Zavod za zdravo in sočutno življenje Extraveganza, Globoka 59, 9240 Ljutomer.

Dostop in uporaba Spletne strani sta dopustna pod pogoji, ki jih določajo veljavna zakonodaja, t. i. Splošni pogoji uporabe spletne strani (»Splošni pogoji uporabe«) ter drugi predpisi, na katere se sklicujejo ti Splošni pogoji uporabe.

2. Vsebina Spletne strani

Uredništvo si prizadeva, da je vsebina Spletne strani posodobljena in vsebuje pravilne informacije in gradiva, vendar pa točnosti, celovitosti in ažurnosti ne zagotavljamo in k temu nismo zavezani. Ne prevzemamo nobene odgovornosti za škodo zaradi nedostopnosti, spremembe, pomanjkljivosti, napake ali zastarelosti informacij, objavljenih na Spletni strani. Prav tako ne zagotavljamo, da bo Spletna stran ali katerakoli vsebina na njej vedno dostopna oz. da bo dostop nemoten. Spletno stran ali njene dele lahko kadarkoli umaknemo ali spremenimo brez predhodnega opozorila.

Vsebina, objavljena na Spletni strani, je splošnega informativnega značaja in ne predstavlja zdravstvenega nasveta ali druge vrste pomoči, na katero se lahko zanesete. Za uporabo informacij, ki so objavljene na naši spletni strani, ne odgovarjamo. Če Spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani in vsebin na teh spletnih strani, so te povezave zgolj informativne narave. Nad vsebino na teh spletnih straneh nimamo kontrole ali vpliva.

Če želite prejeti več informacij o vsebini, ki je objavljena na spletni strani, nas kontaktirajte na kontakt@najinadomacija.si.

3. Pravila uporabe Spletne strani

Uporabniki morajo Spletno stran uporabljati odgovorno in brez povzročanja škode.

Prepovedano je:

 • Kršiti avtorske pravice in druge pravice intelektualne lastnine.
 • Kršiti osebnostne pravice (verska in politična prepričanja, zdravstveno stanje in druge z zakonom zaščitene pravice).
 • Spodbujati sovraštvo ali nasilna dejanja.
 • Spodbujati jemanje nedovoljenih substanc.
 • Spodbujati ribarjenje na spletu (phishing).
 • Namerno razširjati viruse, črve, pomanjkljivosti, trojanske konje, poškodovane datoteke, potegavščine ali druge vsebine oziroma elemente uničevalne ali varljive narave.
 • Uporabljati Spletno stran z namenom nezakonite izmenjave datotek s pomočjo naprednega omrežnega povezovanja enakovrednih računalnikov (peer-to-peer), uporabljati sistem za rudarjenje kriptovalut in drugih elektronskih valut, izvajati druga dejanja, ki kršijo ali spodbujajo ravnanje, ki pomeni kršitev kazenskih predpisov ali drugih veljavnih predpisov in pravic tretjih oseb.

4. Pravice intelektualne lastnine in avtorske pravice

Smo imetniki vseh avtorskih pravic (besedila, članki, kolumne, fotografije, videi, logo Najina domačija, ilustracije …) vsebine, objavljene na Spletni strani. Zato je vsa vsebina na Spletni strani avtorsko-pravno zaščitena. Nosilec vseh materialnih avtorskih pravic na vsebinah, objavljenih na Spletni strani, je Zavod Extraveganza in/ali oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Za zasebno uporabo lahko tiskate, kopirate ali shranite dele Spletne strani. Nikakor pa ne smete kopirati, tiskati ali shraniti celotne vsebine spletne strani ali celotne vsebine posameznih člankov ali fotografij. Prav tako ne smete celotne vsebine Spletne strani nepooblaščeno objavljati na družbenih omrežjih, četudi gre za zasebno uporabo (Facebook, Facebook skupine, Instagram …). Za dovoljenje uporabe vsebine se morate obrniti na uredništvo Spletne strani. Gradiva na Spletni strani ne smete brez našega predhodnega pisnega soglasja uporabljati v poslovne namene.

Na spletni strani, katere lastnik ste, lahko ustvarjate povezave na domačo Spletno stran na način, ki je skladen s pravom in ne škoduje našemu dobremu imenu, ugledu ali poslovanju oz. na način, da se ne okoristite z našim ugledom neupravičeno. Prepovedano je objavljanje povezav na Spletno stran, ki nakazujejo ali bi lahko nakazovale na kakršnokoli povezovanje, sodelovanje ali potrditev z naše strani, ki ni bilo nikoli potrjeno.

Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli umaknemo dovoljenje za objavljanje povezav na Spletno stran in/ali brez navedbe razloga zahtevamo, da takoj umaknete kakršnokoli povezavo na Spletno stran.

5. Odgovornost uporabnika

Uporabnik je dolžan zapustiti Spletno stran, v kolikor se ne strinja s splošnimi pogoji.

Uporabnik je dolžan spletno mesto uporabljati na način, da ne povzroča škode Spletni strani ali upravljavcu namerno ali iz malomarnosti.

Uporabnik lahko obvesti upravljavca o tehničnih motnjah ali nedelovanju Spletne strani oz. vsebin, v kolikor motenj ali nedelovanja upravljavec zaradi zunanjih vzrokov ne zazna. Ko mu lahko nastane škoda, pa je to dolžan nemudoma storiti.

6. Odgovornost upravljavca

Upravljavec odgovarja za delovanje spletne strani in vsebin, ki jih ponuja, razen v primerih višje sile ali ob primerih, na katere upravljavec nima vpliva. Upravljavec se trudi odpravljati tehnične in vsebinske napake hitro z namenom omogočanja nemotene uporabe Spletne strani in njene vsebine uporabnikom. Upravljavec ne prevzema odgovornosti in uporabnik ne more zahtevati morebitnega povračila škode, ki bi mu lahko iz tega nastala, v naslednjih primerih:

 • Škode, ki jo utrpi uporabnik ob nepravilni uporabi Spletne strani upravljavca ali ob neupoštevanju teh splošnih pogojev.
 • Slovničnih napak v besedilih.
 • Če spletno mesto ne deluje 24 ur/7 dni na teden nemoteno.
 • Neustreznosti vsebin na Spletni strani.
 • Časovne neusklajenosti ob vnosu vsebin.
 • Povezav do spletnih strani tretjih oseb (za vsebine na spletnih strani tretjih oseb upravljavec ne prevzema odgovornosti, zavezuje pa se, da bo povezave izbiral skrbno).

Spletna stran vsebin spletnega mesta ni zavezana posodabljati, jih pa lahko kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni. Spletna stran si tako pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin.

7. Varstvo osebnih podatkov

Spletna stran uporablja piškotke. Več o obdelavi osebnih podatkov je navedeno v Politiki zasebnosti.

8. Spremembe Splošnih pogojev uporabe

Pridružujemo si pravico, da Splošne pogoje uporabe kadarkoli spremenimo. Ob obisku Spletne strani po uveljavitvi spremembe Splošnih pogojev uporabe, vas bodo zavezovali spremenjeni Splošni pogoji uporabe, zato svetujemo, da občasno preverite njihovo vsebino.

9. Pravo

Splošni pogoji uporabe se presojajo po pravu Republike Slovenije.

10. Kontaktni podatki

Za kakršnakoli vprašanja v povezavi s Splošnimi pogoji uporabe nas kontaktirajte na kontakt@najinadomacija.si.

Zahvaljujemo se vam za obisk naše Spletne strani.

Odkupimo star les

Kupimo stare osončene deske z gospodarskih objektov!

Deske morajo biti vsaj 2 m dolge, vsaj 2 cm debele in vsaj 12 cm široke.

Plačilo takoj v gotovini!

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.