Novo poglavje v najini zgodbi

Sva Azra in Metod.

Verjetno naju poznate kot ustanovitelja spletnega portala Extraveganza, ki sva ga ustvarjala več kot 3 leta. Spremljal naju je na vsakem koraku, a sva se v februarju 2022 od njega poslovila.

Še naprej bova svojo energijo, prosti čas in finančna sredstva vlagala v ustvarjanje spletnih vsebin, pa tudi delavnic in dogodkov, ki bodo v prihodnje potekali na najini domačiji v Prlekiji. Še naprej bova ustvarjala unikatne lesene izdelke in produkte, pa tudi domače dobrote (orehe, lešnike, vrtnine …), pridelane na naraven način.

To vas čaka v spletni trgovini Najine domačije.

Za vse, ki pogrešate vsebine Extraveganze, pa imate na voljo naročnino, s katero dobite neomejen dostop do več kot 350 člankov in receptov. Izbirate lahko med mesečno in letno naročnino.

Hvala, ker ste bili z nama na Extraveganzi.

Zdaj pa dobrodošli na Najini domačiji.

Zakaj ime Najina domačija?

Skoraj 100 let stara in 3 hektarje velika domačija leži v osrčju Prlekije. Sredi gozda in neokrnjene narave je bila več desetletij zapuščena. Imela je več lastnikov, a v resnici nikogar, ki bi zanjo skrbel.

Stara panonska hiška in skedenj sta bila dobesedno prerasla z liano. Nasad lešnikov zapuščen in povsem razraščen, več kot 100 dreves orehov, nekaj dreves višenj in češnja pa ovitih z bršljanom.  

Že ob prvem obisku je bila ljubezen na prvi pogled. Postala je najina domačija, midva pa njena skrbnika, kjer bova – če bo življenje naklonjeno – dočakala starost. Očarljiva panonska hiška in ostareli skedenj sta potrebovala le nekaj ljubezni in skrbne nege. Ker živiva po zakonih narave, sta tudi hiška in skedenj deležna temeljite prenove v celoti z naravnimi materiali.

Najina domačija tudi zato, ker celotno posestvo oživljava sama. Pa tudi zato, ker vse v življenju ustvarjava v dvojini.

Kontakt

Najina domačija

Naročite se na Extranovice

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.