Sva Azra in Metod.

Verjetno naju poznate kot ustanovitelja spletnega portala Extraveganza, ki je prvi portal v Sloveniji, ki ozavešča o pomenu zdrave, uravnotežene rastlinske prehrane za zdravje in krepi zavedanje o spregledanih pravicah živali.

Spletni portal Extraveganza je aktiven še danes, vendar deluje v okviru Najine domačije. S plačilom naročnine lahko še vedno neomejeno dostopate do skoraj 400 člankov, receptov, intervjujev in kolumn, ki so sicer zaklenjeni.

Na spletnem portalu Extraveganza lahko prebirate prispevke več kot 20 avtorjev, ki so sodelovali pri našem skupnem projektu: med njimi Ana Praznik, Ula Furlan, dr. Ahmed Pašić, Boštjan Klun in drugi.

S selitvijo v osrčje Prlekije sva ustanovila tudi neprofitni Zavod Extraveganza, v okviru katerega na Najini domačiji organizirava dogodke in kreativne delavnice ter vodiva projekte, ki prispevajo družbi, v kateri ustvarjava.

V spletni trgovini si lahko pogledate izdelke in pridelke z Najine domačije ter podprete najino delo.

Hvala, ker ste bili z nama na Extraveganzi. Dobrodošli pa tudi na Najini domačiji.

Zakaj ime Najina domačija?

Skoraj 100 let stara in 3 hektarje velika domačija leži v osrčju Prlekije. Sredi gozda in neokrnjene narave je bila več desetletij zapuščena. Imela je več lastnikov, a v resnici nikogar, ki bi zanjo skrbel.

Stara panonska hiška in skedenj sta bila dobesedno prerasla z liano. Nasad lešnikov zapuščen in povsem razraščen, več kot 100 dreves orehov, nekaj dreves višenj in češnja pa ovitih z bršljanom.  

Že ob prvem obisku je bila ljubezen na prvi pogled. Postala je najina domačija, midva pa njena skrbnika, kjer bova – če bo življenje naklonjeno – dočakala starost. Očarljiva panonska hiška in ostareli skedenj sta potrebovala le nekaj ljubezni in skrbne nege. Ker živiva po zakonih narave, sta tudi hiška in skedenj deležna temeljite prenove v celoti z naravnimi materiali.

Najina domačija tudi zato, ker celotno posestvo oživljava sama. Pa tudi zato, ker vse v življenju ustvarjava v dvojini.

No, odkar se nama je pridružila Popi, ustvarjamo v množini.

Naročite se na Extranovice

Spletna trgovina

Ročno izdelani, lokalni in ekološki izdelki & pridelki.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.