Politika zasebnosti – posodobljeno 30. aprila 2024

1. Varovanje osebnih podatkov in politika zasebnosti

Ni nam vseeno za vaše podatke.

Hkrati nam ni vseeno za vašo uporabniško izkušnjo. Želimo se učinkovito odzvati na vaš oddan kontaktni obrazec, vam poslati obvestilo o naročilu v spletni trgovini, vas nemudoma dodati med prejemnike e-novic in vam na splošno zagotoviti prijetno izkušnjo na naši spletni strani.

Zato smo zavezani k varovanju vaše zasebnosti in osebnih podatkov. Pišite nam na e-naslov kontakt@najinadomacija.si, če imate kakšna koli vprašanja ali težave, ki se nanašajo na uporabo vaših osebnih podatkov na naši spletni strani. Z uporabo naše spletne strani, naših storitev in/ali naših produktov soglašate z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot je opisana v tej politiki zasebnosti, in s splošnimi pogoji uporabe spletne strani.

Katere vaše osebne podatke hranimo?

Brez skrbi. Vedno vam bomo vnaprej povedali, zakaj potrebujemo vaše osebne podatke in kako jih bomo uporabili.

Podatki, ki jih oddate sami

V obrazcih vas bomo prosili za ime in nekatere kontaktne podatke. Če sodelujete v zabavnih vprašalnikih ali nagradnih igrah, vas bomo mogoče prosili za podatek o najljubšem receptu. Brez vaše privolitve za obdelavo osebnih podatkov ne bomo delili vaše družinske skrivnosti za najokusnejši jabolčni štrudelj.

Če ne želite oddati vseh zahtevanih podatkov za določene aktivnosti (npr. sodelovanje v nagradni igri), lahko še vedno uporabljate spletno stran najinadomacija.si, vendar ne boste imeli dostopa do nekaterih funkcionalnosti, storitev in produktov.

Podatki, ki jih zbiramo o vas

Ko obiščete našo spletno stran ali stopite v interakcijo z njo, bomo nekatere podatke avtomatsko prejeli in shranili.

To so podatki o vašem brskalniku, operacijskem sistemu, mobilni napravi, IP naslovu, ponudniku internetnih storitev, ogledani vsebini, geografski lokaciji, hitrosti internetne povezave, času obiska, strani, s katerih ste prišli … 

Podatki, ki jih oddate pri naših partnerjih

Na naši spletni strani sodelujemo z različnimi partnerji, ki s svojimi spletnimi stranmi ali storitvami nudijo zanimive in uporabne funkcionalnosti. V tem primeru tretje osebe posredujejo vaše osebne podatke, ki ste jih oddali na njihovi spletni strani ali pri uporabi njihove storitve.

Ti podatki so vaše ime, vzdevek ali uporabniško ime, fotografija, avatar, všečki, interesi, kontakti, demografski podatki in ostali podatki, ki so javno dostopni na spletnih straneh tretjih oseb.

Kakšne so vaše pravice?

Ne pozabite, vaši osebni podatki so vaši.

Kadar koli imate pravico zahtevati vpogled, ažuriranje in spremembo osebnih podatkov. Zahtevate lahko tudi, da spremenimo namene uporabe vaših osebnih podatkov.

Če si povsem premislite, nam pišite na e-naslov kontakt@najinadomacija.si in zahtevajte, da začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke.

Kako bomo uporabili vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke uporabljamo skladno z veljavnimi zakonskimi predpisi in/ali vašo privolitvijo. Preden jih oddate, ste vedno obveščeni, zakaj in na kakšen način bodo vaši osebni podatki uporabljeni.

Vaše podatke bomo uporabili za naslednje namene:
Če ste nas kontaktirali prek spletnega obrazca, bomo vaše osebne podatke uporabili za naslednje namene:
Če ste oddali naročilo v spletni trgovini, soglašate z uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov. S tem se strinjate, da vaše podatke uporabimo tudi za naslednje namene:
Če ste oddali obrazec za prejemanje naših elektronskih sporočil, soglašate z uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov. S tem se strinjate, da vaše podatke uporabimo tudi za naslednje namene:
Uporaba in obdelava vaših osebnih podatkov je skladna z zakonskimi predpisi tudi v primeru naslednjih pogojev:

Kdo lahko dostopa do vaših podatkov?

Vaših osebnih podatkov nikoli ne delimo s tujci. Uporabljamo jih primarno mi, v določenih primerih jih delimo z našimi preverjenimi partnerji, da lahko uspešno izvedemo nekatere aktivnosti ali izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo.

Sodelujemo samo s partnerji, ki lahko zagotovijo popolno varovanje vaših podatkov.

Kako varujemo vaše podatke?

Vedno skrbimo, da so vaši osebni podatki na varnem. Za komunikacijo in prenos podatkov uporabljamo varnostne protokole (kot je HTTPS). Nadzorujemo in varujemo svoje sisteme, da preprečimo mogoče šibkosti in napade.

Kljub temu ne moremo v celoti zagotoviti, da se ne bo kaj zalomilo. A zagotavljamo vam, da bomo v primeru kršitev varnosti vaših podatkov obvestili ustrezne veje oblasti. Obvestili bomo tudi vas, če obstaja grožnja varnosti ali interesov.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše podatke hranimo samo tako dolgo, kot je to potrebno. To pomeni, da jih hranimo tako dolgo, dokler traja aktivnost, za katero so bili podatki zbrani, oziroma do vašega preklica privolitve z zahtevo za izbris osebnih podatkov iz baze. Če ste naročeni na naše e-novice, bomo vaše podatke hranili do vaše odjave z e-novic.

Kadar koli imate pravico vpogleda v svoje podatke, ki jih hranimo v bazi podatkov.

2 Spletni piškotki

Priznamo. Radi imamo piškotke. Omogočajo nam, da analiziramo vedenje uporabnikov, upravljamo spletno stran, spremljamo gibanje na spletni strani in zbiramo informacije o naših uporabnikih.

Samo tako vam lahko ponudimo edinstveno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Kaj so spletni piškotki?

To so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in hranijo skromno količino podatkov, ki pomaga, da stran deluje.

Piškotki omogočajo, da spletno vsebino prilagodimo vašim željam, analiziramo obisk na naši spletni strani in uporabljamo nekatere funkcije naših partnerjev. Tako skrbimo, da je vaša uporabniška izkušnja na naši spletni strani brezhibna in prijetnejša.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Naša stran ne bi delovala v celoti, če ne bi uporabljali nekaterih piškotkov.

Tehnični piškotki so nujni potrebni za brezhibno delovanje spletne strani. Omogočajo pregled spletne strani, oddajo spletnega obrazca, objavo komentarja, prenos pdf dokumentov … skratka kakršno koli interakcijo s spletno stranjo. Ti piškotki se ne uporabljajo za nadaljnjo obdelavo in zanje vam ni potrebno oddajati privolitve.

Analitični piškotki nam omogočajo, da vas bolje spoznamo. Ti piškotki zbirajo informacije o številu obiskovalcev, katere strani so najbolj priljubljene, koliko časa preživite na strani … Če uporabljate našo spletno stran, se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Funkcijski piškotki so tukaj za vas. Omogočajo zanimive in uporabne funkcije naših partnerjev, zaradi katerih je stran enostavnejša in prijetnejša za uporabo. Če uporabljate našo spletno stran, se strinjate z uporabo teh piškotkov.

Oglaševalski piškotki skrbijo, da vam postrežemo samo z oglasi, ki so skladni z vašimi interesi. Hkrati omogočajo, da omejimo število ponovitev določenega oglasa. Te piškotke na stran namesti oglaševalska mreža, vendar z dovoljenjem upravitelja spletne strani. Oglaševalski piškotki si zapomnijo, da ste bili na spletni strani in to informacijo podeli z ostalimi organizacijami, kot so npr. oglaševalci.

Kakšen rok trajanja imajo piškotki?

Nekateri piškotki potečejo, takoj ko zapustite našo spletno stran.

Nekateri ostanejo na vašem računalniku dlje časa, nekateri za vedno – tako poskrbijo, da vas ne sprašujemo istih stvari vsakič, ko obiščete našo spletno stran.

Jih ne želite več? Vedno vam je na voljo možnost, da jih izbrišete iz svojega izbranega spletnega brskalnika. Pri tem upoštevajte navodila izbranega spletnega brskalnika (npr. Chrome, Safari, Firefox …).

3 Kontaktni podatki

Če imate kakršna koli vprašanja ali težave, ki se nanašajo na uporabo vaših osebnih podatkov na naši spletni strani, nam pišite na e-naslov kontakt@najinadomacija.si.

Z veseljem vam bomo odgovorili.

Odkupimo star les

Kupimo stare osončene deske z gospodarskih objektov!

Deske morajo biti vsaj 2 m dolge, vsaj 2 cm debele in vsaj 12 cm široke.

Plačilo takoj v gotovini!

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.