Članki in recepti

Unikatni masivni izdelki iz starega hrasta z Najine domačije

Naključno srečanje ljubiteljev starega lesa se je razvilo v sodelovanje, ki traja še danes. Združili smo ljubezen do hrasta in jo z ustvarjalnostjo in obrtniško spretnostjo zapakirali v ponudbo unikatnega dekorja za vaš dom. Rezultat so rustikalni izdelki iz starega masivnega hrasta, ki izžarevajo toplino in dodajo prepoznaven karakter vsakemu prostoru.

Navadni motovilec – repincelj

Navadni motovilec ali repincelj so nekoč priporočali ob t. i. bolezni mornarjev. Danes je bolj poznana njegova kultivirana, vrtna različica, ki je zaradi odličnega okusa postala tudi kulinarična specialiteta. Preverite, kje lahko naberete divjo različico navadnega motovilca in kako ga pripraviti v kuhinji.

Recept za zdravilno solato iz užitnih divjih rastlin

Divje rastline so na voljo v naravi zastonj, so izjemno zdravilne, mnoge lahko nabiramo celo leto. Sestavine solate se lahko spreminjajo iz dneva v dan, nabor zdravilnih solat pa je praktično neskončen. Preverite recept za zdravilno solato iz divjih rastlin, ki rastejo na Najini domačiji.

Divji luk – zdravilna rastlina

Divji luk je izjemno aromatična, zdravilna in zaradi čudovitih živo pisanih cvetov lahko tudi okrasna rastlina na naših vrtovih. Njegove »divje« vrste so doma od nižin blizu morja, pa vse do visokogorja. Spoznajte zdravilne lastnosti divjega luka, njegovo uporabnost v kuhinji ter predvsem katere vrste luka poznamo v naših krajih.

Navadna zvezdica ali kurja črevca – zdravilna rastlina in 3 recepti za čaj

Užitne divje rastline so bogate iz več razlogov. Običajno so hranilno bogate, kar pomeni, da obogatijo naše jedilnike. So tudi zdravilne, kar prinaša bogastvo v domačo lekarno. Navadna zvezdica ali ljudsko kurja črevca, so še ena v vrsti zdravilnih divjih rastlin, ki rastejo zelo hitro, gosto in na zemlji bogati s hranili.

Ni več objav za prikaz.

Spletna trgovina

Ročno izdelani, lokalni in ekološki izdelki & pridelki.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.