intervjuji in kolumne

intervjuji

Miroljubni kmet Milan Rus: ekološko kmetovanje je danes modna muha

Milan Rus je ekološki etični kmet, ki v vasi Mota na obronku občine Ljutomer deluje po vzoru miroljubnega kmetijstva. Na družinski kmetiji Mir Grünt skrbi za ekološko in etično pridelavo (polnovredne) hrane – od zrna, moke, zdroba, kaše do olja. Je vegan, ki z veliko ljubezni in spoštovanjem do zemlje ustvarja boljši svet in poskuša po najboljših močeh živeti trajnosten način življenja.

extra

Ana Praznik: Na koncu nam ostanejo le spomini

Koronsko leto 2020 nam bo ostalo v spominu po omejitvah in prepovedih. Predvsem pa tem, da je bil vsega kriv virus. A ni vse tako črno. Ana je našla pozitivne razloge, zakaj bi morali tudi leto 2020 ohraniti v lepem spominu. Preverite, katere!

extra

Brez maske ali z masko?

Komentar prve junijske tiskovne konference o aktualnem dogajanju v zvezi s koronavirusom ob razglasitvi konca epidemije v Sloveniji.

extra

Ahmed Pašić: Kisika ne proizvajajo tovarne, ampak drevesa

Zakaj je pomembno, da otrokom privzgojimo spoštovanje in odnos do okolja? Ljudje kopičimo smeti, s tem pa ogrožamo naravo in okolje, pa tudi svoje zdravje in življenje živali. O osebni izkušnji in vzgoji svojih otrok piše dr. Ahmed Pašić.

extra

Ahmed Pašić: Vsi imamo iste korenine

Sožitja med kulturami, medsebojnega spoštovanja in sprejemanja različnosti se lahko učimo tudi prek šolskega sistema in na delovnem mestu.

extraveganza_podcast
extra

#1 Podcast: Hana Karim in Janža Dolinšek

Poslušajte prvi Extraveganza podcast. Pogovarjali smo se z najbolj znano slovensko keramičarko Hano Karim in njeno vajenko Janžo Dolinšek, ki ustvarja pod svojo znamko JNŽ.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.