lajfstajl

extra

Bela krajina – ideje za izlete po Sloveniji + predlogi za vegansko hrano

Bela krajina je pravo odkritje za izlete po Sloveniji. Zbrali smo ideje za različna doživetja in ogled znamenitosti, ki jih lahko združite z okusno vegansko hrano. Sami, s prijatelji, v paru ali z družino obiščite naravne in kulturne znamenitosti, ki jih lahko po želji skombinirate v eno- ali večdnevni izlet.

kako jesti zdravo

Sočutje in etično prehranjevanje – zdrava prehrana po modelu 5s

Sočuten način prehranjevanja omogoča človeku prehranjevanje v skladu z naravnimi zakoni, ki ne jemljejo življenja drugim bitjem. Etično prehranjevanje pa je imperativ, ki določa sočuten odnos tudi do samega sebe in svojega zdravja, ne zgolj sočutja do drugih živih bitij.

kako jesti zdravo

Sveže pripravljena hrana – zdrava prehrana po modelu 5s

Zakaj pravijo, da se je potrebno prehranjevati s sveže pripravljeno hrano? So potem naše prehranjevalne navade – pogrevanje (zamrznjene ali ostankov) hrane – nezdrave? Je sveže pripravljena hrana zdrava prehrana? Katere so njene prednosti? Več v prispevku.

kako jesti zdravo

Lokalno (slovensko) pridelana hrana – zdrava prehrana po modelu 5s

Zakaj je uživanje lokalne hrane in podpiranje lokalnih pridelovalcev hrane pomembno? Kakšen vpliv ima taka hrana na naše zdravje in ali je lokalno pridelana hrana tudi zdrava prehrana? Katere so še prednosti lokalne hrane na zdravje in okolje? Več v prispevku.

extra

Otroci in narava – pomen preživljanja časa v naravi

Svet narave moramo spet približati otrokom, saj narava bogati in ponuja neomejene možnosti za učenje. Je naša učiteljica in hkrati zdravilka, otrokom pa prinaša obilo možnosti za igro in krepi njihov odnos do okolja.

kako jesti zdravo

Sonaravno (ekološko) pridelana hrana – zdrava prehrana po modelu 5s

Danes je pridelava ekološko (sonaravno) pridelane hrane v porastu. Še vedno pa se večina prebivalstva (vsaj občasno) prehranjuje z izdelki, pridelanimi na konvencionalen način. Katere so glavne prednosti ekološko pridelane hrane za naše zdravje in kako pridelava zmanjšuje vpliv na okolje?

kako jesti zdravo

Sezonska hrana – zdrava prehrana po modelu 5s

Čeprav lahko danes v trgovinah skozi vse leto kupujemo različno sadje in zelenjavo, pa ima sezonska hrana svoje lastnosti. Usklajena je z ritmom narave, prinaša pozitiven vpliv na naše zdravje in tudi na finančno stanje. Katere pa so še prednosti sezonske hrane?

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.