Ko vam zadiši potica, si jo lahko privoščite v zelo kratkem času. Recept za veganske orehove rolice je skrivnost pozabljivih kuharic, ki želijo po praznični pojedini postreči potico, a se je niso lotile pravočasno. Iskreno, te rolice so tako enostavne in hitre za pripravo, da ne boste čakali praznikov, da bi si jih privoščili.
Pozorni bodite le pri izbiri testa, saj potrebujete res tanko vlečeno (ne listnato) testo. V receptu imate tudi moje priporočilo za ročno narejeno vlečeno testo, ki se najbolje obnese.

Veganske orehove rolice ali mini potičke
Recept za odlične in izjemno hitro pripravljene orehove rolice, ki so še okusnejše kot orehova potica.
Avtorstvo: Edita Čelofiga

priprava: 5 min
kuha ali peka: 35 min
čakanje: 0 min
skupni čas: 40 min
št. porcij: 30–40 rolic iz enega zavitka testa
Sestavine
- tanko vlečeno testo (najboljše so t. i. kore za baklavo (npr. JA-MI, ki so brez konzervansov in aditivov, ročno delo – dobijo se v Tušu)
- mleti orehi
- sladkor
- rastlinski napitek po izbiri (sojin, rižev …)
Ljubitelji potice pa nikar ne spreglejte recepta za vegansko potico, ki je prejela nagrado za najbolj inovativno potico 2019.
Postopek
- Orehe prelijete z mlačnim napitkom (dodajajte ga po žlicah in sproti mešajte) – dodajte ga toliko, da dobite precej gosto zmes, ki »stoji« na žlici. Sladkajte po okusu.
- Liste testa razrežite na kvadrate velikosti približno 15 x 15 cm.
- Na vsak kvadrat dajte žlico orehovega nadeva, enakomerno razmažite, prepognite robove in tesno zvijte.
- Položite na namazan ali s peki papirjem obložen pekač, premažite z rastlinskim napitkom (s čopičem) in malo potresite s sladkorjem.
- Pecite 30 do 35 minut na 180 stopinj.
- Ohlajene posujte s sladkorjem v prahu.
Preverite tudi ostale veganske recepte za najboljše praznične sladice – od piškotov do tortic.