lajfstajl

lajfstajl

Razrez notranjih in zunanjih sten hiše – hidroizolacija

Mogoče se komu zdi razrez hiše in notranjih sten nespametna poteza, a so vsakodnevne prakse pokazale, da gre za zelo učinkovit postopek zaščite hiše pred vdorom kapilarne vlage. Postopek razreza hiše običajno naredijo izkušeni mojstri. Preverite, kje sva sama položila hidroizolacijo in kdo je bil izvajalec v primeru razreza sten in hiše.

extra

Ali pri prenovi hiše potrebujemo projektanta?

Izbor projektanta je pomembna odločitev. Midva sva se iz ponesrečene izkušnje s prvim projektantom, ki sva ga k sreči še v začetni fazi prenove odpustila, naučila, da tudi sodelovanje s projektantom ni zagotovilo, da bo prenova ali gradnja hiše tekla gladko. Izkušnje s projektanti so lahko različne – to je najina po dveh letih prenove.

lajfstajl

Kako družbeni mediji krojijo iskrenost v naši družbi

Kakšen vpliv imajo družbena omrežja na samopodobo posameznikov in kako družbeni mediji vplivajo na družbo? Mlajše in starejše generacije so svoje življenje (deloma) preselile tudi na splet. Kakšni so njihovi motivi in vzgibi? Preverite v članku.

lajfstajl

Strešna kritina Tondach – katerega krovca sva izbrala

Strešna kritina nama je od samega začetka povzročala sive lase. Najprej je izginil krovec, s katerim sva bila dogovorjena, nato je prišla zima in možnost sneženja. Predvsem ostrešje gospodarskega objekta pa je bilo potrebno prenove. Preverite, kako se je prenova dveh objektov zaključila in katerega krovca sva izbrala.

lajfstajl

Prenova stare hiše z naravnimi materiali

Ljudje se prenove starih hiš lotevajo na različne načine. V skladu s svojim življenjskim stilom. Midva sva se prenove lotila z naravnimi materiali, saj sva želela hiši vrniti nekdanjo lepoto in jo oplemenititi z novo energijo in udobjem. Preverite, kako sva se na Najini domačiji lotila obnove in s katerimi izvajalci smo si podali roke.

lajfstajl

Kako narava vpliva na mentalne sposobnosti in zdravje otrok?

Vse znanstvene študije ugotavljajo izjemno velik, pozitiven vpliv na zdravje otrok in odraslih. Kako narava vpliva na odraščajoče otroke ter kakšen vpliv ima narava na razvoj vedenja in čustev pri otrocih? Kako vzgajamo nove naravovarstvenike in okoljevarstvenike? Preverite v članku.

lajfstajl

7 prednosti življenja v naravi v primerjavi z mestom

V mestnem vrvežu težko ustvarimo tišino in še težje podoživimo umirjenost narave. Nasprotno pa življenje v naravi omogoča, da iz umirjenosti in tišine kadar koli skočimo v mestni hrup. Če si to zaželimo, seveda. Preverite 7 prednosti življenja v naravi.

lajfstajl

Oživljanje zapuščene domačije v Prlekiji

Selitev v eno najlepših pokrajin v Sloveniji, stran od mestnega vrveža v naravo, je odločitev, za katero sva neznansko hvaležna. Oživljanje zapuščenega posestva v Prlekiji pa je poslanstvo, ki prinaša vsakodnevne izzive in veliko radosti na Najini domačiji.

Odkupimo star les

Kupimo stare osončene deske z gospodarskih objektov!

Deske morajo biti vsaj 2 m dolge, vsaj 2 cm debele in vsaj 12 cm široke.

Plačilo takoj v gotovini!

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje analitike uporablja spletne piškotke. S pregledovanjem strani se strinjate z njihovo uporabo.​ Preberite več.